Cykeltur på Mandø

Lavet af
Danske Småøer

Sværhedsgrad:
  • Let
  • Middel
  • Hård
Særlige kendetegn:
  • Børnevenlig
  • Raceregnet
  • Bakket
Distance:
8,81 km

Vis tur på kort

Cykeltur på Mandø

Turen på Mandø fører dig hele vejen rundt om øen, med udkig til marsk og hav. Stop undervejs inkluderer øens kirke, der bl.a. er kendetegnet ved ikke at have et kirketårn. Du cykler langs med diget hele vejen, men har undervejs mulighed for at tage en afstikker af veje, der fører ned til vandet, bl.a. ved slusen, Låningsvejen og ned til stormflodssøjlen. Her kan du se vidt omkring og nyde synet af de mange fugle, der hvert år lægger vejen forbi Nationalpark Vadehavet.

Besøget på Mandø byder på to spisemuligheder, enten ved Mandø kro eller Mandø Centeret. Selvfølgelig kan du også nyde din medbragte madpakke ved et af de utallige bord/bænkesæt suppleret med drikkevarer fra den lokale brugs. Snyd ikke dig selv for et besøg ved Mandø Mølle eller en lille gåtur i øens lille, men nærmest jungleagtige skov. Lær om gamle dage på Mandø Museum og den gamle Redningsstation. Derudover kan guidede ture rundt på øen, samt til sandbanken Koresand, bookes på forhånd.

Ruten er ikke skiltet, men ved Brugsen er der et oversigtskort over mulige cykelruter på øen, så benyt endelig enhver chance for at udvide din cykeltur på øen. Turen over til Mandø foregår med traktortrukne busser fra Vester Vedsted. Egen cykel kan medbringes for et mindre beløb eller lejes midt i Mandø By. Åbningstider på de forskellige attraktioner, spise- og indkøbssteder varierer alt efter sæson. Besøg øens hjemmeside for mere information.

Læs mere her: http://www.mandoeturist.dk